Bayern bevestigt akkoord met Spaanse kampioen over transfer van lastpak
Kroatische aanvaller tekent in Madrid een contract tot de zomer van 2019

Bayern bevestigt akkoord met Spaanse kampioen over transfer van lastpak

09-07-2014 12:22
8

Bayern München staat op het punt om Mario Mandzukic te verkopen. De lastige Kroatische aanvaller verruilt de Duitse landskampioen voor de kampioen van Spanje, Atlético Madrid.

Matthias Sammer, sportief directeur van Bayern, bevestigt woensdag dat Mandzukic op weg is naar Madrid. "Er is een mondeling akkoord tussen Bayern München, Atlético Madrid en Mario Mandzukic", zegt Sammer. "We bedanken Mario voor zijn prestaties bij FC Bayern en wensen hem voor de toekomst al het goeds."

Met de transfer van de spits uit Kroatië zou een bedrag van 22 miljoen euro gemoeid zijn, weet Bild. Daarmee bewijst Atlético de Duitse club een grote dienst. De 28-jarige aanvaller wierp zich afgelopen seizoen op tot een lastpak. Zijn relatie met trainer Pep Guardiola daalde tot diep onder het nulpunt. Reden voor het pesthumeur van Mandzukic is de vroeg aangekondigde komst van Robert Lewandowski. De Pool komt deze zomer over van Borussia Dortmund en zal – vermoedelijk – eerste keus in de punt van de aanval worden.

Mandzukic - die geen trek heeft in een concurrentiestrijd met de Pool - had in München nog een contract tot de zomer van 2016, waardoor de verliezend Champions League-finalist diep in de buidel moet tasten voor de Kroaat. Hij zal in Madrid een verbintenis tot 2019 ondertekenen. Mandzukic, afgelopen seizoen goed voor achttien treffers in de Bundesliga, kwam in Duitsland eerder uit voor VfL Wolfsburg. Atlético Madrid heeft in de Kroaat een vervanger voor de naar Chelsea vertrokken Diego Costa te pakken.