De Mil spreekt duidelijk over salonremise en ontslag: Ongelooflijk veel leugens

De Mil spreekt duidelijk over salonremise en ontslag: "Ongelooflijk veel leugens"

10 mei - 13:11
6

Rik De Mil keert nog eens terug op de veelbesproken salonremise tussen Westerlo en KRC Genk. De coach werd door de situatie ontslagen bij De Kemphanen.

Westerlo streed tegen degradatie terwijl een tienkoppig KRC Genk voor een plek in Play-Off 1 was aan het spelen. “Er zijn gewoon ongelooflijk veel leugens verteld. Maar wij gingen 100 procent voor de winst. Het enige wat ik toen gezegd heb tegen de spelers is: ‘Neem geen onnoemelijke risico’s, zorg dat de organisatie blijft en doe geen domme dingen.’ Zo is die situatie ontstaan”, citeert Het Nieuwsblad.

Westerlo koos ervoor om De Mil aan de kant te zetten. “Ja, dan ben je gebroken. Omdat je maanden aan een stuk voor iets werkt, het realiseert en dan gebeurt dat. Dan heb je twee keuzes: ofwel reageer je onmiddellijk en ga je vol ten aanval ofwel blijf je sereen, ken je de waarheid en komt die vroeg of laat naar boven. Ik heb gewacht tot het allerlaatste en dan met alles wat in mij zat – dat daar al lang zat – het correcte verhaal verteld.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.