Moris na bekerwinst Union: “Mijn vrouw en oma in tranen na wat mensen schreven”

Moris na bekerwinst Union: “Mijn vrouw en oma in tranen na wat mensen schreven”

10 mei - 10:59

Na een wachttijd van 110 jaar heeft Union Saint-Gilloise zijn derde Beker van België gewonnen, en doelman Anthony Moris straalt van trots. In een gesprek met RTBF deelde Moris zijn vreugde over de historische overwinning.

"Het is ongelooflijk, het is prachtig," verklaarde hij. "We hebben heel hard gewerkt om hier te geraken. Als je RSC Anderlecht en Club Brugge weet uit te schakelen, is dat omdat er kwaliteit is. Als je naar het spel kijkt, is het verdiend."

Moris, die zijn eerste trofee met de club mocht ontvangen, erkende de moeilijkheden waarmee het team aan het begin van de play-offs te maken had. "Je moet zowel complimenten als kritiek accepteren," merkte hij op. "Maar ik zag mijn vrouw en oma in tranen over wat mensen schreven. Ik lees niets en heb daar een stapje terug van gedaan. Ik heb altijd vertrouwen gehad in mijn werk."

De doelman benadrukte verder de knappe prestatie van Union, van een compleet nieuw team aan het begin van het seizoen tot een potentiële titelkandidaat en bekerwinnaar. "We probeerden het heel rationeel te benaderen," zei hij. "Maar uit wat we dit seizoen hebben laten zien, blijkt dat er kwaliteit in deze kern zit."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.