Genk verslijt gemakkelijk trainers: Vrancken al de elfde in tien jaar die vertrekt

Genk verslijt gemakkelijk trainers: Vrancken al de elfde in tien jaar die vertrekt

10 mei - 09:47
11

De wegen van KRC Genk en Wouter Vrancken zijn gescheiden. De hoofdtrainer is hard op weg naar KAA Gent en daarom besloten de club en hijzelf in onderling overleg nu al afscheid te nemen van elkaar. Voor Genk voelt dat niet zo onvertrouwd aan. Vrancken is namelijk al de elfde trainer in het voorbije decennium die opkrast.

Genk durft al eens van coach te veranderen, zoveel is duidelijk. Over de afgelopen tien jaar bekeken gebeurt dat nu al voor de elfde keer. Na eerder stabiele tijden onder Hugo Broos, Frank Vercauteren en Mario Been zette het bestuur bij de start van het seizoen 2014-2015 Emilio Ferrera voor de groep. Die hield het welgeteld ... één wedstrijd uit. Sindsdien volgden de trainers elkaar in sneltempo op.

Via Alex McLeish, Peter Maes, Alfred Stuivenberg, succescoach Philippe Clement, Felice Mazzu, Hannes Wolf, Jess Thorup, John van den Brom en Bernd Storck kwam Genk in de zomer van 2023 uit bij Vrancken. Het leek een match made in heaven met de Limburger. Tijdens zijn eerste seizoen draaide het elftal ook uitstekend, al deed de verloren titel in de allerlaatste seconden van het kampioenschap pijn. Sindsdien zat er ruis op de relatie met het bestuur. Nu gaat Genk op zoek naar nummer twaalf in tien jaar tijd. Eentje die wat langer aan boord blijft?