De Jong moet Barça verlaten, heeft nog geen enkele indruk gemaakt in vijf jaar

"De Jong moet Barça verlaten, heeft nog geen enkele indruk gemaakt in vijf jaar"

8 mei - 21:01
2

Emmanuel Petit is ervan overtuigd dat FC Barcelona Frenkie de Jong deze zomer moet verkopen. De oud-middenvelder van AS Monaco, Arsenal, Chelsea en Barcelona is van mening dat het voor beide partijen beter zou zijn als De Jong vertrekt.

"Ik ben het er volledig mee eens dat ze hun talenten moeten vasthouden", begint Petit in gesprek met Grosvenor Sport. "Het feit dat ze nu niet het meeste geld krijgen, of niet hebben, betekent dat ze terug moeten naar hun DNA, naar de academie, en die jongens vertegenwoordigen de toekomst van de club." Petit voorziet geen toekomst voor De Jong in het 'nieuwe' Barcelona.

Afgelopen zomer werd de 26-jarige middenvelder concreet in verband gebracht met het Manchester United van Erik ten Hag, maar hij wilde in Barcelona blijven. "De Jong moet de club verlaten. Hij zit er nu al vier of vijf jaar en heeft nog geen enkele indruk gemaakt", vervolgt Petit. "Hij is een goede speler, maar hij past niet bij Barcelona. Hij zou moeten verhuizen, en om eerlijk te zijn, hij zou in Engeland moeten spelen, denk ik."

Petit pleit voor het verkopen van de grootverdieners en het koste wat het kost behouden van de jonge kern. "Topclubs in Europa hebben een visie, ze werken daar vele jaren aan. Ze veranderen hun plannen niet elk seizoen. Ze bouwen hun team rond een ruggengraat. Die jonge spelers moeten die ruggengraat zijn", besluit de Fransman.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.