Pro League grijpt in, actieplan voor inperken transfers jonge voetballers

Pro League grijpt in, actieplan voor inperken transfers jonge voetballers

2 mei - 08:45 Laatste update: 08:54
8

De Pro League wil het aantal transfers van jonge voetballertjes beperken. Daarvoor heeft de vereniging van Belgische profclubs een actieplan opgesteld.

Als voorbeeld van een ongewenst transferverloop is er de transfergeschiedenis van Ilyes Bennane. De 13-jarige middenvelder verhuist nu al naar zijn vierde club (RSC Anderlecht). Eerder speelde Bennane al voor KRC Genk, KAS Eupen en Standard.

Sportief directeur Dennis Henderickx wil het aantal transfers verminderen. ''We kunnen vaak niet meer opleidingsgericht werken binnen de eliteclubs, net omdat er zoveel verloop is, veel meer dan in onze buurlanden bijvoorbeeld. Club X plukt speler Y weg bij club Z, waarna die óók weer spelers elders gaat weglokken. Dat is niet in het belang van het kind'', aldus de sportief directeur volgens Het Laatste Nieuws.

Het is nog niet bekend wanneer het actieplan van de Pro League precies in werking wordt gesteld en wat de definitieve maatregelen gaan worden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.