Hiddink: 'Noa Lang heeft qua instelling toch te veel zijn eigen gang kunnen gaan'

Hiddink: 'Noa Lang heeft qua instelling toch te veel zijn eigen gang kunnen gaan'

29 april - 21:12
1

Guus Hiddink denkt dat het gedrag dat Noa Lang (ex-Club Brugge) soms laat zien een weerspiegeling is van wellicht te weinig begeleiding. De coach weet uit ervaring dat oudere spelers in een team dit soort spelers vaak op een harde manier in bedwang kunnen houden.

"Die jongens hebben qua eigen instelling, maar misschien ook qua begeleiding, toch te veel hun eigen gang kunnen gaan", luidt het antwoord van Hiddink na een vraag van Thijs Zeeman in de Gamechangers-podcast. "Je moet wel oppassen dat je hun creativiteit niet gaat doden. Daar moet je wel een goede balans in vinden." Zeeman noemt zelf een voorbeeld van die balans. "Als je nu bijvoorbeeld naar Ajax kijkt, daar is die balans helemaal zoek."

Hiddink denkt wel dat Lang zich vroeger beter had gedragen dan nu. "Het gaat ook om structuur. Tegenwoordig heb je minder hiërarchie in teams zitten. Ik denk dat Lang een prima jongen is hoor, maar ik ken hem niet goed genoeg. Als hij vroeger in een team zat waar toch al wat oude mannen en oude voetballers zaten, dan werd je op de training wel aangepakt. Als ze dachten dat je een beetje verkeerd gedrag begon te vertonen. Die hiërarchie is nu wel minder omdat er sneller transfers plaatsvinden."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.