Vandenbempt: Als Union ook van Club Brugge verliest, komt het echt niet meer goed

Vandenbempt: "Als Union ook van Club Brugge verliest, komt het echt niet meer goed"

15 april - 10:32
19

Union Saint-Gilloise ging zondag onderuit met 2-1 tegen RSC Anderlecht. Na de 0 op 9 in de Champions' Play-offs is Union voor het eerst sinds 1 oktober geen leider meer. Volgens voetbalcommentator en analist Peter Vandenbempt is de wedstrijd van volgende week tegen Club Brugge cruciaal voor Union.

Vandenbempt ziet dat Union nog niet moet wanhopen, maar het duel tegen Club Brugge is nu wel erg cruciaal geworden. "Eén ding is zeker: als Union zondag thuis nog eens verliest tegen Club Brugge, dan komt het echt niet meer goed", citeert Sporza de analist. "Toch is het niet nodig om de doodsklokken al te luiden, denk ik."

Volgens de analist is het niet zo dat Union niet meer goed voetbalt. "Op Anderlecht was het gisteren ook lang de betere ploeg. Dat had natuurlijk ook wel te maken met de man-meer-situatie", aldus Vandenbempt. "Toch had Union de voorbije twee wedstrijden, ook tegen Cercle, kunnen winnen. Maar het dubbeltje, dat dit seizoen vaak naar hun kant is gevallen, valt nu naar de andere kant."

Desondanks blijven ze met lege handen achter na de 0 op 9. "Die harde realiteit hakt er toch wel in. 5 matchen niet meer gewonnen, 3 keer op een rij verloren", klinkt het. "Dat is een primeur sinds Union weer op het hoogste niveau voetbalt. Voor het eerst sinds 1 oktober is het geen leider meer. Er is werk aan deze week."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.