'Witte rook op komst: Mislintat gaat terugkeren bij Borussia Dortmund'

'Witte rook op komst: Mislintat gaat terugkeren bij Borussia Dortmund'

1 april - 11:44

Sven Mislintat staat op het punt om terug te keren bij Borussia Dortmund. Dat meldt de Duitse tak van Sky maandagochtend. De bij Ajax geflopte sportief directeur was in het verleden al langdurig werkzaam bij de Duitse topclub. 

Begin maart klonken er al de eerste geluiden over een terugkeer van Mislintat naar Dortmund. Het is snel gelopen, want de deal is zo goed als rond, aldus Sky. De onderhandelingen bevinden zich in de laatste fase en over niet al te lang mag de Duitser zich de nieuwe sportief directeur van Die Borussen gaan noemen. 

Althans, dat is de verwachting. Er bestaat ook nog een kans dat hij de functie van technisch directeur gaat bekleden. Mislintat heeft zich vanaf moment één dat Dortmund zich meldde, gevleid gevoeld. Hij zal een contract tekenen voor meerdere jaren. 

Het is voor Mislintat zijn eerste klus na het debacle bij Ajax. Welk verhaal zich daar afspeelde, is bekend. Bij Dortmund weet hij precies hoe de hazen lopen. Mislintat was er in het verleden al elf jaar werkzaam. Eerst als scout, en later ook nog als hoofdscout en technisch directeur. Later werkte hij ook nog bij Arsenal en VfB Stuttgart.