Simons 'kan niet wachten' op clash met Man City: 'Kippenvel, heel mooi'

Simons 'kan niet wachten' op clash met Man City: 'Kippenvel, heel mooi'

02-10-2023 20:56

Xavi Simons, de ploegmaat van Loïs Openda, verwacht dat RB Leizpig woensdagavond een goede kans maakt op een resultaat tegen het Manchester City van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku. De Nederlander, die met Die Roten Bullen de eerste wedstrijd in de groepsfase wist te winnen, staat te popelen om het op te nemen tegen de regerend CL-kampioen. 

Voor Simons wordt het zijn tweede CL-wedstrijd. De Oranje-international debuteerde twee weken terug in het miljoenenbal tijdens de uitwedstrijd met Young Boys (1-3). "Ik heb genoten van die wedstrijd, maar hier kan ik echt niet op wachten", aldus Simons in een interview op het clubkanaal van Leipzig. "Toen ik de hymne hoorde, had ik wel door dat iets serieus is. Ervan genieten en tegelijkertijd jezelf blijven, dat is het belangrijkste denk ik."

City, dat vorig seizoen in de finale te sterk was voor het Internazionale van destijds Romelu Lukaku, is vanaf 21.00 uur te gast in Leipzig. "Kippenvel, heel mooi", vervolgt Simons. "Het wordt een mooie en hele zware wedstrijd, maar we spelen na een paar weken weer eens thuis en ik heb er zin in."

Simons, die enorm op dreef is bij Leipzig, verwacht niet dat City-manager Pep Guardiola veel aanpassingen zal gaan doen. "Ik denk dat iedereen hun speelstijl wel kent. Hoe ze met de bal zijn, de aanvallers die ze hebben. Maar een wedstrijd is fifty-fifty. We spelen thuis, dat is heel belangrijk. Natuurlijk hebben we respect voor ze, maar dit is een nieuw seizoen met nieuwe spelers en dus nieuwe kansen."